USD34,10
EURO38,09
JPY0,238400
RUB0,369600
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
GR. ALTIN2.875,16
BTC63.128,78
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Trump Ailesi’nden Yeni DeFi Projesi: World Liberty Financial

Trump Ailesi’nden Yeni DeFi Projesi: World Liberty Financial

Trump Ailesi'nden Yeni DeFi Projesi: World Liberty Financial
Trump Ailesi'nden Yeni DeFi Projesi: World Liberty Financial
service

ABD’de Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleri adaylarından Donald Trump, ailesiyle yakından bağlantılı olan yeni bir merkeziyetsiz finans (DeFi) projesi olan World Liberty Financial’ı (WLF) resmi olarak duyurdu.

NFT’lere Yönelik Yeni İlgi

Trump, Rug Radio tarafından düzenlenen bir X platformu konuşmasında, son suikast girişiminden ve kripto paralara, özellikle de NFT‘lere olan yeni ilgisinden bahsetti. Trump “Bu kadar çok insanın bu şekilde (kripto ile) ödeme yapması beni şaşırttı. İlk başta çok ilgilenmedim dürüst olmak gerekirse ama bu muazzam ilgi beni etkiledi.” dedi.

Trump Ailesi'nden Yeni DeFi Projesi: World Liberty Financial

Finansal Devrimin Başlangıcı

Eski başkan, WLF’nin tanıtımı için uzun süre kalmadı ancak oğlu Donald Trump Jr. ve baba-oğul emlak yatırımcıları Steve ve Zach Witkoff, yeni bir finansal sistem ihtiyacını vurguladılar. Geleneksel bankacılık sistemiyle olan etkileşimlerinin genellikle zahmetli olduğunu belirterek, geleneksel finans piyasasının değişime ihtiyaç duyduğunun altını çizdiler. Donald Trump Jr. “Bu, bir finansal devrimin başlangıcıdır.” dedi.

Trump Ailesi'nden Yeni DeFi Projesi: World Liberty Financial

World Liberty Financial Nedir ve Nasıl Çalışacak?

WLF, WLFI adlı transfer edilemeyen bir yönetim token’ı kullanmayı planlıyor; bu, token’ın ticaretinin yapılamayacağı anlamına geliyor. Başlangıçta ekibin token’ların yüzde 70’ini elinde tutacağı konuşulsa da, Folkman bu oranın ekip için yüzde 20, kullanıcı ödülleri için yüzde 17 olacağını ve kalan yüzde 63’ün yatırımcılara satılacağını belirtti.

Donald Trump ve ailesinin başlattığı World Liberty Financial, DeFi’yi günlük kullanıcılara ulaştırmayı amaçlayan bir girişim olarak dikkat çekiyor. Transfer edilemeyen WLFI token’ı ile finansal sistemde bir devrim hedefleyen proje, kripto para birimlerinde borç alma ve verme hizmetleri sunarak finans dünyasında yeni bir sayfa açmayı planlıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir