USD34,29
EURO37,49
JPY0,230900
RUB0,356900
GBP44,78
EURO/USD1,09
BIST9.056,91
GR. ALTIN2.910,44
BTC61.197,63
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Trump’ın 1,5 Milyar Dolarlık Kripto Projesi: World Liberty Finance

Trump’ın 1,5 Milyar Dolarlık Kripto Projesi: World Liberty Finance

Trump'ın 1,5 Milyar Dolarlık Kripto Projesi: World Liberty Finance
Trump'ın 1,5 Milyar Dolarlık Kripto Projesi: World Liberty Finance
service

Eski ABD Başkanı Donald Trump ve üç oğlu tarafından başlatılan DeFi projesi World Liberty Finance, önümüzdeki hafta ilk token satışını gerçekleştirmeyi planlıyor. Proje, başlangıçta WLFI token arzının %20’sini satarak 300 milyon dolar toplamayı hedefliyor ve projenin değerlemesinin 1,5 milyar dolar olması bekleniyor.

Projenin Finansal Hedefleri

World Liberty Finance, WLFI tokenlerinin %20’sini satarak 300 milyon dolar toplamayı amaçlıyor. Bu tokenler, ilk 12 ay boyunca transfer edilemeyecek. Toplam token arzının %63’ü gelecekte halka açık satışa sunulacak. Kullanıcı ödülleri için %17, ekip için ise %20 oranında token ayrılmış durumda. WLFI, platformun geliştirilmesine yönelik oylamalarda kullanılacak bir yönetişim tokeni olarak işlev görüyor.

Trump'ın 1,5 Milyar Dolarlık Kripto Projesi: World Liberty Finance

Trump’ın Kriptoya Bakış Açısındaki Değişim

Donald Trump, World Liberty Finance’da Başlıca Kripto Savunucusu olarak görev yaparken, üç oğlu Web3 Elçileri olarak projede yer alıyor. Projenin kurucuları Steve ve Zach Witkoff, Zak Folkman ve Chase Herro’dan oluşuyor. Ayrıca Polychain Capital’den Luke Pearson platform başkanı, Dolomite kurucu ortağı Corey Caplan ise Teknik Strateji Başkanı olarak projede bulunuyor.

Trump'ın 1,5 Milyar Dolarlık Kripto Projesi: World Liberty Finance

World Liberty Finance: Kripto Devrimi Başlıyor

İlk aşamada, Aave DeFi borç verme protokolünün Scroll üzerinde, Ethereum $2,383 için bir Layer 2 ölçekleme çözümü üzerine dağıtılması planlanıyor. Kullanıcılar Bitcoin $60,797, Ether ve çeşitli stablecoinleri borç alıp verebilecekler. Aave’nin yönetişimi tarafından kabul edilen teklif kapsamında, Aave DAO’ya oylama ve likidite için WLFI tokenlerinin %7’si aktarılacak. Proje ilerleyen aşamalarda, on-chain KYC doğrulamaları, stablecoin odaklı kredi kartı ve gerçek dünya varlıklarının tokenize edilmesi gibi özellikler eklemeyi planlıyor.

Trump'ın 1,5 Milyar Dolarlık Kripto Projesi: World Liberty Finance

Trump’ın Kriptoya Bakış Açısındaki Değişim

Donald Trump’ın kripto paralar konusundaki tutumu son aylarda değişti. 2021 yılında kripto paraları “dolar karşıtı dolandırıcılık” olarak nitelendirirken, 2024 başkanlık kampanyasında dijital varlıkları benimsemeye başladı. Geçen ay Nashville’deki bir Bitcoin konferansında ABD’yi “kripto başkenti” yapma planını açıkladı ve NFT’ler dahil olmak üzere dijital pazarlara doğrudan adım attı. Trump’ın seçim kampanyası, Temmuz ayında kripto bağlantılı bağışçılardan 3 milyon dolar topladı ve kripto ile kampanya bağışlarını kabul eden ilk başkanlık adayı oldu.

World Liberty Finance, dijital varlıkların yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla regüle bir alternatif finans platformu geliştirmeyi hedefliyor. Trump’ın kriptoya yönelik yaklaşımındaki dönüşüm ve World Liberty Finance projesi, bu değişimin önemli bir göstergesi. Projenin başarılı olup olmayacağı, piyasa tepkisi ve regülasyonlarla olan ilişkisine bağlı olarak şekillenecek.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir