USD34,11
EURO38,07
JPY0,237200
RUB0,368300
GBP45,39
EURO/USD1,12
BIST9.924,59
GR. ALTIN2.865,13
BTC63.242,20
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. Türk Telekom’un TahtApp Uygulaması 50 Yeni Okulda Daha Az Gören Çocukların Eğitimine Işık Olacak

Türk Telekom’un TahtApp Uygulaması 50 Yeni Okulda Daha Az Gören Çocukların Eğitimine Işık Olacak

Türk Telekom'un TahtApp Uygulaması 50 Yeni Okulda Daha Az Gören Çocukların Eğitimine Işık Olacak
Türk Telekom'un TahtApp Uygulaması 50 Yeni Okulda Daha Az Gören Çocukların Eğitimine Işık Olacak
service

Türkiye’nin dijital dönüşüm lideri Türk Telekom, ‘Günışığı’ projesi kapsamında az gören çocukların eğitimine destek olmak amacıyla geliştirdiği TahtApp uygulamasını, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında 50 yeni okulda daha kullanıma sunacak.

TahtApp Uygulaması Az Gören Çocuklara Nasıl Yardım Ediyor?

Türk Telekom’un Engelsiz Yaşama Derneği (EyDer) iş birliğinde yürüttüğü Günışığı projesi kapsamında geliştirilen TahtApp uygulaması, az gören çocukların sınıf içi eğitimlerinde akranları ile eş zamanlı dersleri takip edebilmelerini sağlıyor. Uygulama, 2014 yılından beri 14 ilde 50 okula kuruldu ve 2024-2025 eğitim-öğretim yılında 50 yeni okulda daha aktif hale getirilmesi planlanıyor. Proje kapsamında eğitimciler ve engelsiz akranlara yönelik farkındalık seminerleri de devam edecek.

Türk Telekom'un TahtApp Uygulaması 50 Yeni Okulda Daha Az Gören Çocukların Eğitimine Işık Olacak

Türk Telekom’un Teknolojiyi İyilik ve Faydaya Dönüştürme Vizyonu

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, TahtApp uygulamasıyla ilgili yaptığı açıklamada, teknolojiyi iyilik ve faydaya dönüştürme vizyonları doğrultusunda eğitimde fırsat eşitliğini artıran projelerle topluma katkı sağlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti. “Geleceği yeni nesil teknolojilerle şekillendirirken, temas ettiğimiz herkese değer katma vizyonu ile ilerliyoruz.” dedi.

Günışığı Projesinin Etkisi

Türk Telekom’un 2014 yılında hayata geçirdiği Günışığı projesi ile bugüne kadar 81 ilden 1000’in üzerinde az gören çocuğun görme yetileri artırılarak hayatlarına bağımsız hareket edebilen bireyler olarak devam edebilmeleri desteklendi. Proje kapsamında geliştirilen TahtApp uygulaması ise, az gören çocukların öğretmenin tahtaya yazdığı bilgileri önlerindeki tabletlerden anında görebilmesine ve akranlarıyla eş zamanlı olarak dersleri takip edebilmesine olanak sağlıyor.

Türk Telekom’un TahtApp uygulaması, 50 yeni okulda daha az gören çocukların eğitimine ışık olmaya devam ederek, onların akranlarıyla eşit şartlarda eğitim görmelerine imkân tanıyacak ve toplumsal hayata eşit koşullarda katılmalarını kolaylaştıracak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir