USD34,11
EURO38,11
JPY0,238000
RUB0,368300
GBP45,42
EURO/USD1,12
BIST9.957,17
GR. ALTIN2.861,04
BTC63.529,45
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. Türkiye-Mısır Uçak Seferleri %100 Arttı: 67 Yeni Sefer!

Türkiye-Mısır Uçak Seferleri %100 Arttı: 67 Yeni Sefer!

Türkiye-Mısır Uçak Seferleri 0 Arttı: 67 Yeni Sefer!
Türkiye-Mısır Uçak Seferleri %100 Arttı: 67 Yeni Sefer!
service

Türkiye ve Mısır arasındaki ilişkilerin güçlenmesi, ulaşım sektöründe de yeni bir dönemin başlangıcını müjdeliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi’nin eşbaşkanlığında gerçekleştirilen Yüksek Düzeyli Stratejik İş Birliği Konseyi’nde, iki ülke arasındaki uçak seferleri sayısının iki katına çıkacağı duyuruldu.

Sivil Havacılıkta Önemli Adım: 67 Frekans

Sivil havacılık alanında imzalanan mutabakat zaptı ile Türkiye-Mısır arasında haftalık 30 olan uçuş frekansı 67’ye çıkarıldı. Türk Hava Yolları (THY) İstanbul-Kahire hattında haftalık 28, AJet ise Sabiha Gökçen-Kahire hattında 5 sefer düzenliyor. Ayrıca, Mısır’ın turistik destinasyonları olan Şarm El Şeyh, Hurghada ve İskenderiye’ye de Türk hava yolu şirketleri sefer düzenliyor. Bu anlaşmanın iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri, ticaret ve turizmi olumlu yönde etkilemesi bekleniyor.

Türkiye-Mısır Uçak Seferleri 0 Arttı: 67 Yeni Sefer!

Demiryolu ve Bilgi Teknolojilerinde İş Birliği

Demiryolu sektöründe yapılan anlaşma ile Türkiye ve Mısır, bakım ve onarım, altyapı geliştirme, kapasite tahsisi ve trafik yönetimi gibi alanlarda iş birliği yapacak. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları ve Mısır Ulusal Demiryolları arasında eğitim ve danışmanlık alanlarında da bilgi paylaşımı yapılacak.

Türkiye-Mısır Uçak Seferleri 0 Arttı: 67 Yeni Sefer!

Bilgi ve İletişim Teknolojilerinde Ortaklık

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Mısır Arap Cumhuriyeti İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı arasında imzalanan anlaşma ile telekomünikasyon ve posta yönetiminde bilgi ve iletişim teknolojileri politikaları geliştirilecek. Anlaşma, yönetim ve düzenleme, insan kaynakları geliştirme, uluslararası kuruluşlarda iş birliği ve siber güvenlik konularını kapsıyor. İki ülke, bu alanlarda karşılıklı olarak tecrübe paylaşımı yapacak.

Türkiye-Mısır Uçak Seferleri 0 Arttı: 67 Yeni Sefer!

Türkiye ve Mısır arasındaki uçak seferleri sayısının iki katına çıkması, iki ülke arasındaki ekonomik ve kültürel bağların güçlenmesine önemli katkı sağlayacak. Bu adım, hem turizmi hem de ticareti canlandırarak iki ülke halkı arasında daha sıkı ilişkiler kurulmasını sağlayacak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir