USD34,06
EURO38,06
JPY0,240300
RUB0,370100
GBP45,39
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
GR. ALTIN2.834,24
BTC62.972,31
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Türkiye Orta Doğu’da 50 Günlük Gecikmeyle İş Kaybediyor: Kıta Lojistik Yöneticisi Konuştu

Türkiye Orta Doğu’da 50 Günlük Gecikmeyle İş Kaybediyor: Kıta Lojistik Yöneticisi Konuştu

Türkiye Orta Doğu'da 50 Günlük Gecikmeyle İş Kaybediyor: Kıta Lojistik Yöneticisi Konuştu
Türkiye Orta Doğu'da 50 Günlük Gecikmeyle İş Kaybediyor: Kıta Lojistik Yöneticisi Konuştu
service

Türkiye’nin Orta Doğu pazarındaki konumu, son yaşanan gelişmelerle tehdit altında. Kıta Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Eldener, Bloomberg HT’deki 60 Dakika programında yaptığı açıklamalarda Türkiye’nin Orta Doğu pazarında önemli ölçüde iş kaybettiğini dile getirdi.

Hizbullah ve Süveyş Krizi: Türkiye’nin Zorlukları

Eldener, Afrika’ya batarya sevkiyatında Hizbullah konusundaki gelişmeler nedeniyle uçuş izni verilmediğini belirtti. Ayrıca Süveyş Kanalı’ndaki problemin çözümden uzaklaştığını ve bu nedenle konteyner taşıyıcılarının Süveyş’i tercih etmediğini söyledi.

Türkiye Orta Doğu'da 50 Günlük Gecikmeyle İş Kaybediyor: Kıta Lojistik Yöneticisi Konuştu

Türkiye Orta Doğu’da İş Kaybediyor

Eldener, Tanzanya, Kenya veya Dubai’ye Türkiye’den konteyner göndermenin Süveyş üzerinden 18-20 günde gerçekleşirken, Ümit Burnu’nu dolaşarak 50 güne çıktığını vurguladı. Bu durum Türk ihracatçılarının İranlı, Hintli ve Güneydoğu Asyalı rakiplerine karşı dezavantajlı hale gelmesine neden oluyor.

Kıta Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Eldener’in açıklamaları, Türkiye’nin Orta Doğu pazarındaki rekabet gücünü ve karşılaştığı zorlukları gözler önüne seriyor. Süveyş Kanalı’ndaki sorunlar ve jeopolitik riskler Türk ihracatçılarının iş kaybetmesine neden olurken, bu durum Türkiye’nin Orta Doğu’daki ticaret hacmini de olumsuz etkileyecek gibi görünüyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir