USD36,10
%0
EURO37,61
%0.15
JPY0,235700
%0.0064
RUB0,395700
%3.01
GBP45,05
%0.2
EURO/USD1,04
%0.02
BIST9.906,38
%1.3
GR. ALTIN3.384,46
%0.5
BTC95.936,74
%-1.97
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Türkiye ve Pakistan Arasında Enerji ve Madencilikte 7 Kritik İş Birliği Adımı

Türkiye ve Pakistan Arasında Enerji ve Madencilikte 7 Kritik İş Birliği Adımı

Türkiye ve Pakistan, enerji dönüşümü ve madencilikte yeni anlaşmalara imza attı. İş birliği hız kazanıyor.

Türkiye ve Pakistan Arasında Enerji ve Madencilikte 7 Kritik İş Birliği Adımı
Türkiye ve Pakistan Arasında Enerji ve Madencilikte 7 Kritik İş Birliği Adımı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye ile Pakistan arasında kritik iş birliği anlaşmaları yapıldığını duyurdu.

Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı Gerçekleşti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif’in liderliğinde, Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin 7. Toplantısı düzenlendi. Bu toplantı, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesine fırsat tanıdı.

Türkiye ve Pakistan Arasında Enerji ve Madencilikte 7 Kritik İş Birliği Adımı

Enerji ve Madencilik Alanında Yeni Mutabakat Zaptı

Bakan Alparslan Bayraktar, Pakistan Enerji Bakanı Sardar Awais Ahmad Khan Leghari ile enerji ve madencilik alanlarında mutabakat zaptı imzaladı. Anlaşma, petrol, doğal gaz ve kritik mineraller gibi önemli alanlarda ortak projeler geliştirmeyi amaçlıyor.

Amaç: İkili İlişkileri Daha da Güçlendirmek

Bayraktar, yapılan bu anlaşmaların iki ülke arasındaki tarihi dostluğu güçlendireceğini ve enerji sektöründe yeni iş birlikleri yaratacağını belirtti. Bu iş birliği, ekonomik ve stratejik alanlarda her iki ülkeye de katkı sağlayacak.

Türkiye ve Pakistan, enerji dönüşümü ve madencilikte ortak hedefler doğrultusunda önemli bir adım attı. Yapılan anlaşmalar, iki ülke arasındaki ilişkileri hem ekonomik hem de stratejik açıdan daha da ileriye taşıyacak.

Bu makaleyi beğendiyseniz, bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip etmeyi unutmayın:

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir