USD34,27
EURO37,10
JPY0,226000
RUB0,352800
GBP44,55
EURO/USD1,08
BIST8.853,72
GR. ALTIN3.013,08
BTC67.154,80
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. Türkiye’nin Yapı Kimyasalları İhracatı 2023’te %7,8 Artış Gösterdi

Türkiye’nin Yapı Kimyasalları İhracatı 2023’te %7,8 Artış Gösterdi

Türkiye'nin Yapı Kimyasalları İhracatı 2023'te %7,8 Artış Gösterdi
Türkiye'nin Yapı Kimyasalları İhracatı 2023'te %7,8 Artış Gösterdi
service

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türkiye’nin yapı kimyasalları sektöründe önemli bir üretici ve ihracatçı ülke olduğunu vurguladı. ATO’nun ev sahipliğinde gerçekleşen MBT Teknik Yapı Kimyasalları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (MBT Tech) ile Alman Master Builders Solutions arasındaki iş birliği imza töreninde konuşan Baran, Türkiye’nin yapı kimyasalları ihracatının 2023 yılında dünya pazarları içindeki payının yüzde 2,09’dan yüzde 2,28’e çıktığını belirtti.

Türkiye, Yapı Kimyasalları Sektöründe Önemli Bir Üretici ve İhracatçı

Baran, Türkiye’nin özellikle komşu ülkelerle ihracatını her geçen yıl artırdığını belirterek, geçtiğimiz yıl 470,7 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiğini ifade etti. 2023 yılında dünya ihracatındaki düşüşe rağmen ihracatımız yüzde 7,8 artarak, 911 milyon dolara yükseldi.

Türkiye'nin Yapı Kimyasalları İhracatı 2023'te %7,8 Artış Gösterdi

Türkiye’nin Yapı Kimyasalları İhracatı

Baran, Türkiye’nin deprem kuşağı üzerinde yer alması nedeniyle inşaat sektörüne teknolojik, yenilikçi ve güvenilir ürün ve çözümler sağlamanın önemine dikkat çekti. Türkiye’nin yapı kimyasalları ihracatının dünya pazarları içindeki payı ise yüzde 2,09’dan yüzde 2,28’e çıktı.

Türkiye'nin Yapı Kimyasalları İhracatı 2023'te %7,8 Artış Gösterdi

MBT Tech ve Master Builders Solutions İş Birliği

Master Builders Solutions CEO’su Boris Gorella, iş birliğinin hem şirketler için hem de inşaat sektörü ve Türkiye toplumunun geleceği için büyük umutlar vaat ettiğini belirtti. Gorella, Türkiye’nin inşaat sektörünün, hükümetin altyapı geliştirme, kentleşme ve konut projelerine odaklanması nedeniyle son birkaç on yılda hızlı bir büyüme kaydettiğini söyledi.

Türkiye'nin Yapı Kimyasalları İhracatı 2023'te %7,8 Artış Gösterdi

Türkiye İnşaat Sektörünün Önemi

Gorella, otoyollar, havaalanları, köprüler ve kentsel dönüşüm çalışmaları gibi büyük ölçekli altyapı projelerinin sektörü desteklediğini ve devlet teşvikleri ile kamu-özel sektör ortaklıklarının sektördeki fırsatları desteklemeye devam ettiğini belirtti.

Türkiye'nin Yapı Kimyasalları İhracatı 2023'te %7,8 Artış Gösterdi

Sürdürülebilirlik ve Teknolojinin Önemi

Gorella, sürdürülebilirlik ve modern teknolojinin benimsenmesinin, modernleşme ve çevre standartlarını karşılama arayışında olan Türkiye’nin inşaat sektöründe de yükselen trendler olduğunu belirtti.

Türkiye’nin Stratejik Konumu

Gorella, Türkiye’nin Avrupa ve Asya arasındaki stratejik konumunun, ülkeyi uluslararası inşaat firmaları ve projeleri için bir merkez haline getirdiğini ifade etti. Sektör ayrıca Orta Doğu, Afrika ve Orta Asya’daki projelerde de yer alarak Türk müteahhitlerin küresel erişimini gözler önüne seriyor.

MBT Tech’in Geleceği

Gorella, MBT Tech Genel Müdürü Suat Seven liderliğinde işletmenin çok yakında faaliyete geçeceğine ve gelişeceğine inancının tam olduğunu belirtti.

Türkiye’nin Yapı Kimyasalları Pazarı

Nanotek İnşaat Sanayi ve Yapı Malzemeleri Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Beran Beran, Türkiye’nin dünyanın en büyük yapı kimyasalları pazarlarından birine sahip olduğunu belirtti. Türkiye’de yapı kimyasalları sektöründe 1,5 milyar pazar büyüklüğü ve 350’den fazla üretici bulunmaktadır. 2023 yılında toplam 911 milyon dolarlık ihracat gerçekleşmiştir.

Yerel Uzmanlık ve Küresel Liderlik

Beran, her geçen yıl inşaat sektöründen daha fazla büyüme sağlayan yapı kimyasalları alanındaki yerel uzmanlığımızı köklü bir geçmişe sahip global liderlerden biri olan Master Builders Solutions ile buluşturmaktan mutlu olduklarını ifade etti.

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türkiye’nin yapı kimyasalları sektöründe önemli bir üretici ve ihracatçı ülke olduğunu vurguladı. MBT Teknik Yapı Kimyasalları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (MBT Tech) ile Alman Master Builders Solutions arasındaki iş birliği imza töreninde konuşan Baran, Türkiye’nin yapı kimyasalları ihracatının 2023 yılında dünya pazarları içindeki payının yüzde 2,09’dan yüzde 2,28’e çıktığını belirtti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir