USD34,27
EURO37,50
JPY0,231300
RUB0,357500
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
GR. ALTIN2.926,15
BTC62.771,55
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Uniswap Labs Yeni Altcoin Projesi İle Ethereum’u Ölçeklendiriyor: UNI Fiyatı %10 Arttı!

Uniswap Labs Yeni Altcoin Projesi İle Ethereum’u Ölçeklendiriyor: UNI Fiyatı %10 Arttı!

Uniswap Labs Yeni Altcoin Projesi İle Ethereum'u Ölçeklendiriyor: UNI Fiyatı Arttı!
Uniswap Labs Yeni Altcoin Projesi İle Ethereum'u Ölçeklendiriyor: UNI Fiyatı %10 Arttı!
service

Uniswap Labs, Ethereum ağını ölçeklendirmek için Optimism Superchain üzerinde çalışan özel bir Katman 2 çözümü olan Unichain’i geliştirdiğini duyurdu. Yeni ürün, Flashbot’un Rollup Boost çözümünü entegre eden ilk Katman 2 olacak ve saniyeler içinde blok sürelerine ulaşmayı hedefliyor. Bu haberin ardından Uniswap’in yerel token’i olan UNI, kırmızı piyasada %10’dan fazla yükseldi.

Uniswap Labs Unichain’i Başlatıyor, UNI Fiyatı Yükseliyor!

Uniswap Labs, Ethereum ölçeklendirme çözümü Unichain için bir test ağı başlattı. Unichain, özel Katman 2’ler inşa etmek isteyen şirketlerin artan sayısına katılıyor. Bir geliştirici, “Uniswap Labs, likidite ve ticaret sistemleri oluşturma konusunda deneyime sahip. Bu nedenle, cross-chain alanını güçlendirmek için iyi bir konumdayız.” dedi. Piyasa genel olarak düşüş yaşarken, UNI fiyatı gün içinde 7,09 dolardan 8,16 dolara yükseldi. UNI, yazı sırasında günlük bazda %10’un üzerinde artışla 7,92 dolardan işlem görüyordu.

Uniswap Labs Yeni Altcoin Projesi İle Ethereum'u Ölçeklendiriyor: UNI Fiyatı Arttı!

Unichain: Uniswap’in Yeni Katman 2 Çözümü

Uniswap, Kasım ayından bu yana Unichain’i geliştirme aşamasındaydı. Proje, Uniswap protokolünün V2 ve V3 sürümlerinden başlayarak test ağında başlatılacak. Uniswap, yıl sonuna kadar hayata geçecek olan Uniswap V4’ün bir “önizleme sürümünü” de dağıtacak. Unichain, Optimistic rollup’ları kullanan ölçeklenebilir ve birlikte çalışabilir bir Ethereum L2 ağı olan Optimism Superchain’den yararlanacak. Coinbase, Zora ve şimdi de Uniswap, L2’lerini başlatmak için Superchain’i kullandı. Superchain, OP Blockchain’leri olarak bilinen birden fazla L2 ağının güvenlik, iletişim katmanı ve açık kaynaklı bir teknoloji yığınını paylaşmasını sağlıyor.

Uniswap Labs Yeni Altcoin Projesi İle Ethereum'u Ölçeklendiriyor: UNI Fiyatı Arttı!

Unichain’in Ekosistem İçin Anlamı

Yeni bir Katman 2’nin devreye girmesi, kullanıcılar ve likidite açısından önemli. Bir geliştirici, “Superchain, L2’ler arasında hızlı birlikte çalışabilirliğe doğru inşa edildi.” dedi. Ayrıca, “Ekstra her L2’nin Ethereum’un parçalanmasında bir artış anlamına gelmediği, aksine sistemin yapabileceği şeylerin toplam miktarında bir artış olduğu bir dünya hayal edebilirsiniz.” diye ekledi. Uniswap Labs CEO’su Hayden Adams, “Yıllarca DeFi ürünlerini inşa edip ölçeklendirdikten sonra, Blockchain’lerin nerede iyileştirmeye ihtiyaç duyduğunu ve Ethereum’un yol haritasını ilerletmeye devam etmek için nelerin gerekli olduğunu gördük. Unichain, L2’lerin halihazırda sağladığı hız ve maliyet tasarrufunu, cross-chain likiditeye daha iyi erişim ve daha fazla ademi merkeziyetçilikle sunacak.” dedi.

Uniswap Labs Yeni Altcoin Projesi İle Ethereum'u Ölçeklendiriyor: UNI Fiyatı Arttı!

Uniswap Labs’in yeni Unichain projesi, Ethereum’un ölçeklenebilirliğini artırmayı ve DeFi ekosistemini daha da güçlendirmeyi hedefliyor. Yeni Katman 2 çözümünün, Uniswap ve diğer DeFi projeleri için önemli bir gelişme olacağı ve sektördeki yenilikleri hızlandıracağı düşünülüyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir