USD34,24
EURO37,07
JPY0,226300
RUB0,353600
GBP44,52
EURO/USD1,08
BIST8.889,01
GR. ALTIN3.013,41
BTC67.163,60
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Uptober’da Dikkat Çeken 3 Kripto Para: Yatırımcılar İçin Önemli İpuçları

Uptober’da Dikkat Çeken 3 Kripto Para: Yatırımcılar İçin Önemli İpuçları

Uptober'da Dikkat Çeken 3 Kripto Para: Yatırımcılar İçin Önemli İpuçları
Uptober'da Dikkat Çeken 3 Kripto Para: Yatırımcılar İçin Önemli İpuçları
service

Uptober, kripto para piyasası için geleneksel olarak yükseliş dönemi olarak biliniyor. Bu yıl Ekim ayına iyi bir başlangıç yapmayan piyasanın, son haftalarda kendini hissettirmeye başlamasıyla birlikte, birkaç altcoin yükseliş potansiyeli göstermeye başladı. Kripto analisti Victor Olanrewaju, Uptober’ın üçüncü haftasında dikkatle izlenmesi gereken üç altcoini vurguluyor.

Ethena (ENA): Solana Desteği ile Yükseliş Trendi

Dolar ağırlıklı tasarruf protokolünün yerel tokeni ENA, bu hafta izlenmesi gereken altcoinler listesinde ilk sırada yer alıyor. Son 24 saat içinde kripto para fiyatı %16,54 artış gördü ve 0,39 dolar seviyesinde işlem görüyor. Bu fiyat artışı, Ethena’nın sentetik dolar stablecoin’i USDe için destek aracı olarak Solana’yı (SOL) ekleme önerisiyle bağlantılı. Günlük grafikte ENA, 0,40 dolar civarındaki birikim bölgesinden çıkmak üzere. MACD göstergesi, muhtemelen uzun süreli bir yükseliş trendini doğrulayan bir yükseliş geçişi olduğunu gösteriyor. Eğer 12 EMA (mavi) 26 EMA’yı (turuncu) geçerse, kripto para fiyatı 0,50 dolar direncinin üzerine çıkabilir ve daha sonra 0,77 dolara yükselebilir. Ancak, yaygın bir satış baskısıyla karşılaşırsa ENA’nın 0,20 dolara kadar düşmesi de olası.

Uptober'da Dikkat Çeken 3 Kripto Para: Yatırımcılar İçin Önemli İpuçları

EigenLayer (EIGEN): Kilit Açma İşleminin Ardından Yükseliş Beklentisi

Listede ikinci sırada, 15 Ekim’de 11 milyon token’ın kilidini açacak olan EigenLayer (EIGEN) yer alıyor. Önceki kilit açma işleminden sonra EIGEN %20 artış göstermişti. Bu nedenle, bu sefer de benzer bir sonuç çıkacağı yönünde spekülasyonlar var. Ancak, 12 ve 13 Ekim tarihleri arasında kripto para %9,19’luk bir düşüş yaşadı. Bugün, token hafif bir toparlanma gösterdi. Altcoin 3,73 dolarlık bir dirençle karşılaşırken, 3,58 dolarlık destek güçlü görünüyor. Eğer boğalar bu destekten faydalanarak engelin üzerine çıkarsa, EIGEN’in fiyatının hafta bitmeden 3,97 dolara yükselmesi mümkün. Ancak, yatırımcıların dikkatli olması gerekiyor. Kilit açma işleminden sonra tokena olan talep yetersiz kalırsa, kripto para fiyatının 3,35 dolara kadar düşmesi olası.

Uptober’da Dikkat Çeken 3 Kripto Para

Bu altcoin listesi AVAX olmadan eksik kalır. Token’ın listeye dahil edilmesinin en önemli nedeni, Avalanche Foundation’ın Luna Foundation Guard (LGF) olarak da bilinen Terraform Labs’ten 1,97 milyon AVAX’ı geri alma kararı. Vakıf, Nisan 2022’de tokenları 45,50 milyon dolara satmıştı. Bugün bu tokenlar yaklaşık 60 milyon dolar değerinde. 11 Ekim’de Avalanche Vakfı tokenları geri satın aldığını ve Delaware’deki ABD İflas Mahkemesinden onay beklediğini duyurdu. Günlük grafikte AVAX’ın fiyatı Ekim ayında ilk kez 30 dolar sınırını aşmaya yakın. Bunu başarırsa, altcoin’in azalan trend çizgisinin üzerine çıkmasına ve fiyatı daha da yükseltmesine yardımcı olacaktır. Para Akışı Endeksi (MFI) de bu görünümü destekliyor. MFI değeri 50,00 nötr seviyesini aşarak alım baskısının arttığını gösteriyor. Bu eğilim devam ederse, kripto para fiyatının kısa vadede %30 artışla 38,18 dolara yükselmesi olası. Alım baskısının azalması durumunda, AVAX’ın 24,68 dolar seviyesine düşmesi mümkün.

Uptober’da dikkat çeken üç kripto para Ethena (ENA), EigenLayer (EIGEN) ve Avalanche (AVAX), yatırımcıların yakından izlemesi gereken altcoinler arasında yer alıyor. Analiste göre, bu üç altcoin potansiyel yükseliş eğilimleri gösteriyor. Ancak, yatırımcıların bu tahminlere bağlı kalmadan önce kendi araştırmalarını yapmaları ve risk toleranslarını göz önünde bulundurmaları önemlidir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir