USD34,27
EURO37,08
JPY0,226200
RUB0,356900
GBP44,37
EURO/USD1,08
BIST8.714,69
GR. ALTIN3.007,81
BTC67.405,31
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. Varaka Kâğıt: %100 Geri Dönüşümle Üretimde Devrim! 41 Ülke İçinde İlk Olan Teknoloji Yatırımı

Varaka Kâğıt: %100 Geri Dönüşümle Üretimde Devrim! 41 Ülke İçinde İlk Olan Teknoloji Yatırımı

Varaka Kâğıt: 0 Geri Dönüşümle Üretimde Devrim! 41 Ülke İçinde İlk Olan Teknoloji Yatırımı
Varaka Kâğıt: %100 Geri Dönüşümle Üretimde Devrim! 41 Ülke İçinde İlk Olan Teknoloji Yatırımı
service

Varaka Kâğıt, sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmak için üretim tesisinde önemli yatırımlar yapmaya devam ediyor. Günlük su tüketimini optimize eden ve kendi kojenerasyon tesislerini kuran Varaka, çevre dostu üretim anlayışıyla öne çıkıyor. Ayrıca, dünyada sadece 41 ülkede bulunan Valmet Bale Tester cihazını Türkiye’ye getiren Varaka, geri dönüşüm süreçlerini otomatikleştirerek Endüstri 4.0’a adım attı.

Sürdürülebilirlik Odaklı Üretim

Varaka Kâğıt, sürdürülebilirlik konusunda önemli adımlar atarak üretim tesisinde önemli bir dönüşüm sağlıyor. Genel Müdür Yardımcısı Mürşit Tetik, buhar ve elektrik enerjisi ihtiyaçları için kendi kojenerasyon tesislerini kurduklarını ve günlük su tüketimini optimize ettiklerini belirtiyor. Tesis, en son teknoloji FGD baca gazı giderim sistemleri ile çevre dostu bir üretim anlayışını benimsiyor.

Varaka Kâğıt: 0 Geri Dönüşümle Üretimde Devrim! 41 Ülke İçinde İlk Olan Teknoloji Yatırımı

Kendi Tutkalını Üreten İlk Türk Kâğıt Fabrikası

Varaka Kâğıt, sürdürülebilirlik odaklı yaklaşımını daha da güçlendirerek önemli maliyet kalemlerinden biri olan tutkalı da kendi üretmeye başladı. Bu adım, hem maliyetleri düşürme hem de çevresel etkiyi azaltma hedeflerini destekliyor.

Varaka Kâğıt: 0 Geri Dönüşümle Üretimde Devrim! 41 Ülke İçinde İlk Olan Teknoloji Yatırımı

Varaka Kâğıt: %100 Geri Dönüşümle Üretimde Devrim!

Varaka Kâğıt, Balıkesir fabrikasında hurda kâğıtların geri dönüşümü konusunda da önemli bir rol üstleniyor. Fabrika, dünyada 41.’si, Türkiye’de ise ilk olan Valmet Bale Tester cihazını devreye alarak geri dönüşüm süreçlerini otomatikleştirmiş durumda. Bu cihaz, geri dönüşüm kâğıt balyalarından araç üzerindeyken numune alarak nem, plastik, kül ve lignin analizlerini tamamen insan faktörü olmadan gerçekleştiriyor.

Endüstri 4.0’a Adım Atan Varaka

Yeni cihaz, ERP sistemi ile entegre olarak yapılan tüm analiz sonuçlarını otomatik olarak sisteme kaydediyor. Bu sayede, Varaka Kâğıt, Endüstri 4.0’a uyum sağlayan bir üretim süreci yaratıyor ve sektöründe bir ilke imza atıyor.

Varaka Kâğıt, sürdürülebilirlik ve teknoloji odaklı yaklaşımıyla sektöründe örnek teşkil ediyor. Kendi kojenerasyon tesisleri, tutkal üretimi ve Valmet Bale Tester cihazı gibi yatırımları ile çevreye duyarlı ve verimli bir üretim süreci gerçekleştiriyor. Varaka, önümüzdeki yıllarda ihracat odaklı çalışmalara yoğunlaşarak büyümesini sürdürmeyi hedefliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir