USD34,27
EURO37,10
JPY0,226000
RUB0,352800
GBP44,55
EURO/USD1,08
BIST8.853,72
GR. ALTIN3.013,08
BTC67.154,80
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. Vestel’den Otomotiv İş Kolu Bölünmesi İçin SPK’ya Başvuru

Vestel’den Otomotiv İş Kolu Bölünmesi İçin SPK’ya Başvuru

Vestel'den Otomotiv İş Kolu Bölünmesi İçin SPK'ya Başvuru
Vestel'den Otomotiv İş Kolu Bölünmesi İçin SPK'ya Başvuru
service

Vestel Elektronik, Otomotiv İş Kolu’nun Vestel Mobilite’ye devredilmesiyle ilgili önemli bir adım attı.

## Vestel Mobilite’ye Devrin Detayları

Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (VESTL), 23 Ekim 2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı bildirimde, Otomotiv İş Kolu’nun iştirak modeliyle kısmi bölünme yoluyla Vestel Mobilite’ye devri için Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvuruda bulunduğunu açıkladı.

Vestel'den Otomotiv İş Kolu Bölünmesi İçin SPK'ya Başvuru

## Vestel Elektronik’ten Bölünme Açıklaması

Zorlu Holding şirketi Vestel, 22 Ekim tarihli açıklamasında, mobilite ve enerji depolama alanlarındaki çalışmalarını %100 bağlı ortaklığı Vestel Mobilite Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi çatısı altında toplayacağını duyurmuştu. Bu adımla yönetim etkinliğinin artırılması, mobilite segmentindeki büyüme stratejisinde verimliliğin artırılması ve daha odaklanmış bir yapı kurularak sinerji yaratılması hedefleniyor. Şirkete ait bir kısım malvarlığı unsurları ve yükümlülüklerinin, iştirak modeliyle kısmi bölünme yöntemi ile Vestel Mobilite’ye devri kararı alınmıştı. Bugün yapılan açıklamada ise, 22 Ekim 2024 tarihli KAP açıklamasına istinaden, bölünme işlemine ilişkin Duyuru Metni’nin onayı için SPK’ya başvuru yapıldığı belirtildi.

Vestel'den Otomotiv İş Kolu Bölünmesi İçin SPK'ya Başvuru

Vestel Elektronik’in Otomotiv İş Kolu’nun Vestel Mobilite’ye devri, şirketin gelecek planları açısından önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir