USD34,27
EURO37,50
JPY0,231300
RUB0,357500
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
GR. ALTIN2.926,15
BTC62.909,83
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Wall Street Beklentilerini Aşan 2 Dev Banka: JPMorgan Chase ve Wells Fargo

Wall Street Beklentilerini Aşan 2 Dev Banka: JPMorgan Chase ve Wells Fargo

Wall Street Beklentilerini Aşan 2 Dev Banka: JPMorgan Chase ve Wells Fargo
Wall Street Beklentilerini Aşan 2 Dev Banka: JPMorgan Chase ve Wells Fargo
service

JPMorgan Chase ve Wells Fargo hisseleri, Wall Street beklentilerini aşan üçüncü çeyrek kazançlarını açıklamalarının ardından yükselişe geçti. JPMorgan Chase, net faiz gelirlerinde (NII) artış bildirerek düşüş beklentilerini tersine çevirdi. Wells Fargo ise net faiz gelirlerinde azalma açıkladı.

JPMorgan Chase’in Finansal Performansı

JPMorgan Chase’in hisse başına kazancı 4,37 dolar seviyesine yükselerek Wall Street beklentilerinin oldukça üzerinde geldi. Bu artış, özellikle yatırım bankacılığı ücretlerindeki yükselişle desteklendi. Bankanın toplam geliri, yıllık bazda %7 artışla 42.65 milyar dolara ulaştı. Yönetilen varlıklar ise %23 artışla 3.9 trilyon dolara yükseldi. Ayrıca, banka kredi zararları için karşılıklarını ikinci çeyreğe göre 1.38 milyar dolar artışla 3.1 milyar dolara çıkardı.

Wall Street Beklentilerini Aşan 2 Dev Banka: JPMorgan Chase ve Wells Fargo

Wells Fargo’nun Sonuçları

Wells Fargo hisseleriyse bankanın net faiz gelirlerinin %11 azaldığını açıklamasının ardından %6 yükseldi. Hisse başına kazanç %13.5 düşüşle $1.42’ye inerek beklentileri hafifçe aştı. Wells Fargo’nun Kurumsal ve Yatırım Bankacılığı geliri yıllık bazda sabit kalırken, Varlık ve Yatırım Yönetimi bölümü %5 artış gösterdi. Bankanın toplam geliri ise tahminlerin altında kalarak yaklaşık %2 düştü ve 20.37 milyar dolara geriledi.

JPMorgan Chase ve Wells Fargo’nun son çeyrek performansları, ABD bankalarının Wall Street beklentilerini aştığını gösteriyor. JPMorgan Chase’in artan net faiz geliri ve varlık yönetimi kapasitesi olumlu bir tablo çizerken, Wells Fargo’nun kazancındaki düşüş bazı yatırımcılar için endişe yaratabilir. Her iki banka da finansal performanslarında çeşitli faktörlerden etkilenmiş olup, gelecekteki ekonomik koşullar ve pazar trendleri performanslarını belirlemede önemli rol oynayacaktır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir