USD34,09
EURO38,10
JPY0,240900
RUB0,370000
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
GR. ALTIN2.842,39
BTC63.372,04
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Warren Buffett’in 2005’ten Sonra İlk Kez Nakit Rezervini Artırması Kripto Piyasalarını Korkuttu

Warren Buffett’in 2005’ten Sonra İlk Kez Nakit Rezervini Artırması Kripto Piyasalarını Korkuttu

Warren Buffett'in 2005'ten Sonra İlk Kez Nakit Rezervini Artırması Kripto Piyasalarını Korkuttu
Warren Buffett'in 2005'ten Sonra İlk Kez Nakit Rezervini Artırması Kripto Piyasalarını Korkuttu
service

Dünyanın en zenginleri arasında yer alan 94 yaşındaki ABD’li milyarder Warren Buffett, hisse senedi piyasalarının en iyisi olarak biliniyor. Ünlü sözü ‘başkaları korktuğunda açgözlü, başkaları açgözlü olduğunda ise korkak olun’ ve bir süredir Buffett bunu uyguluyor olabilir. Şirketinin güncel stratejisi kripto paralar için de endişe verici.

Warren Buffett Hisse Satıyor

Uzun vadeli yatırımlar yapan ve bazı hisseleri 10 yılı aşkın süre elinde tutan Buffett, son zamanlarda yaptığı satışlarla gündemden düşmeyen ünlü milyarder risk piyasalarını karamsarlığa iten resesyon endişelerini destekliyor. Nakit varlıklarını anormal biçimde artırırken bu duruşu korkuyu beslemekte. Berkshire Hathaway geçtiğimiz hafta 3 işlem gününde 229 milyon dolarlık Bank of America hissesi sattı. Temmuz ayından bu yana Bank of America satışları böylece 7,2 milyar dolara ulaştı. Elindeki toplam (BofA için) varlık miktarını 2018’den bugüne en düşük seviye olan 33,7 milyar dolara çeken Berkshire Hathaway’in diğer hisselerdeki satışları da kayda değer. Şirketin nakit rezervi bu yılın ikinci çeyreğinde 88 milyar dolar artışla 277 milyar dolara ulaştı.

Warren Buffett'in 2005'ten Sonra İlk Kez Nakit Rezervini Artırması Kripto Piyasalarını Korkuttu

Kripto Paralar İçin Kötü

Warren Buffett’ın şirketi Berkshire Hathaway nakit varlıklarının toplam varlıklarına oranını yüzde 25’e yükseltti. 2005 yılından bu yana nakit varlıkların yüzdesi bu seviyeyi görmemişti. Ve hatta 2025 yılının ikinci çeyreğinde bile %24,5’i gören nakit oranı bugünkü seviyenin bile altındaydı. Ardından ABD bankacılık krizinin patlak verdiğini görmüştük. 2007 yılının sonuna kadar yani (Büyük Resesyon’a kadar) Buffet nakit rezervini güçlü tutmuştu. Şimdi ABD ekonomisine ve işgücüne dair kötü verilerin geldiği ortamda ekonomistler resesyon endişesiyle faiz indirimini bile yeterince önemseyemeyecek durumda. Eğer 2007 yılındakine benzer şekilde ilk faiz indirimiyle hisse senetleri çökerse bu durum tarihin eşsiz tekrarlarından birini görmemizi sağlayacak. 2007 yılında borsalar çöktüyse ve bugünün şartları o günü anımsatıyorsa kripto paralarla ne alakası var? Bunu söylemeden önce 2 şeyi bilmeniz gerekiyor. Birincisi Bitcoin $60,771 uzun süredir Altın değil ABD hisse senedi piyasalarıyla yüksek korelasyon paylaşıyor. İkincisi BTC ve kripto paralar yatırımcılarının çoğunun (ve hatta paranın) gözünde teknoloji hissesine benzer bir konumda bulunuyor. Yani ekonomik durgunluk ortamında kripto paraların da düşüş yaşaması beklenir.

Warren Buffett'in 2005'ten Sonra İlk Kez Nakit Rezervini Artırması Kripto Piyasalarını Korkuttu

Warren Buffett’in 2005’ten bu yana ilk kez nakit rezervini artırması, hisse senedi ve kripto piyasalarında endişelere yol açtı. Bu durum, yatırımcıların risk iştahının azaldığını ve ekonomide bir yavaşlama beklendiğini gösteriyor. Özellikle kripto piyasalarının hisse senetleriyle yüksek korelasyon göstermesi, kripto varlıklarında bir düşüşe işaret edebilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir