USD34,23
EURO37,32
JPY0,229800
RUB0,352000
GBP44,63
EURO/USD1,09
BIST8.823,78
GR. ALTIN2.947,37
BTC67.673,71
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. XRP ETF Onayı İçin 4 Faktör: Trump’ın Etkisi ve Zorluklar

XRP ETF Onayı İçin 4 Faktör: Trump’ın Etkisi ve Zorluklar

XRP ETF Onayı İçin 4 Faktör: Trump'ın Etkisi ve Zorluklar
XRP ETF Onayı İçin 4 Faktör: Trump'ın Etkisi ve Zorluklar
service

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) XRP ETF başvurularını onaylama olasılığı, ABD Başkanlık seçimlerinde Donald Trump’ın zaferiyle artıyor. Varlık yöneticileri, kurumsal yatırımcılara XRP’ye yatırım yapma imkanı sunmak için SEC’e başvuru yaptılar ancak bazı zorluklar da mevcut.

Başarı Şansını Artıracak Unsurlar

ETF Store Başkanı Nate Geraci, Trump’ın seçilmesinin XRP ETF’lerinin piyasaya çıkma şansını artıracağını belirtti. Trump’ın kripto dostu bir ortam yaratma sözü, bu ETF’lerin onayını kolaylaştırabilir. Ancak Geraci, Trump’ın zaferinin otomatik olarak onay garantisi sağlamadığını da vurguladı. Mevcut yönetimin kriptoya karşı olumsuz bir tutum sergilediğinin altını çizdi.

XRP ETF Onayı İçin 4 Faktör: Trump'ın Etkisi ve Zorluklar

Onayın Zorlukları

Geraci, SEC’nin XRP ETF’sini onaylamasının kolay olmadığını belirtti. Şu anda CME’de işlem gören XRP vadeli sözleşmeleri bulunmaması bir sorun. Bu durum, Bitcoin ve Ethereum ETF’lerinin piyasaya sürülmesine imkan tanıdığından önemli bir eksiklik. SEC, Bitcoin ve Ethereum ETF’lerini onaylarken, vadeli ve spot piyasaların birbirine bağlı olduğunu karara bağladı. XRP’nin vadeli piyasasının olmaması, onayın belirsiz olmasına yol açıyor.

XRP ETF Onayı İçin 4 Faktör: Trump'ın Etkisi ve Zorluklar

XRP ETF Onayı

SEC, piyasa manipülasyonunu önlemek için bu fonu onaylamak adına bir gözetim paylaşım anlaşması isteyeceğini belirtti. XRP’nin ticaretinin yapıldığı tüm borsaların düzenlenmemiş olması ise bir diğer sorun teşkil ediyor. ETF Store Başkanı, tüm endüstri için en iyi yolun Kongre’nin kripto varlıklarının hangilerinin menkul kıymet olduğunu net bir şekilde belirten bir düzenleyici çerçeve oluşturması olduğunu savundu.

SEC’nin XRP ETF’sini onaylaması, mevcut düzenleyici ortam ve piyasa koşulları göz önüne alındığında karmaşık bir süreç olmaya devam ediyor. Yatırımcılar, politika değişikliklerini ve düzenlemelerdeki olası gelişmeleri yakından takip etmelidir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir