USD34,26
EURO37,64
JPY0,231700
RUB0,355900
GBP44,84
EURO/USD1,10
BIST9.114,85
GR. ALTIN2.915,31
BTC63.440,48
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. XRP Fiyatı %11 Düştü! Ripple CEO’su SEC’i Suçladı: Oyun Değiştirici XRP

XRP Fiyatı %11 Düştü! Ripple CEO’su SEC’i Suçladı: Oyun Değiştirici XRP

XRP Fiyatı Düştü! Ripple CEO’su SEC’i Suçladı: Oyun Değiştirici XRP
XRP Fiyatı %11 Düştü! Ripple CEO’su SEC’i Suçladı: Oyun Değiştirici XRP
service

XRP, SEC’in Ripple davasında temyize gitme kararının ardından %11’in üzerinde düşüşle 0,5101 dolara geriledi. Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, SEC’in eylemlerini eleştirerek yatırımcıları korumak yerine zarar verdiklerini öne sürdü. XRP, hafif bir toparlanmayla 0,53 doların üzerine çıkmasına rağmen, hala %9’u aşan kayıplarla karşı karşıya. Bir kripto fenomeni ise XRP’yi mevcut döngüde oyun değiştirici yapan temel nedenleri ortaya koydu.

Brad Garlinghouse, XRP’nin Keskin Düşüşü Nedeniyle SEC’i Suçladı!

XRP’nin fiyatındaki keskin düşüş, ABD SEC’in sonuçlanan Ripple davasındaki kararlara itiraz edeceğini açıklamasına yanıt olarak geldi. Bu da XRP piyasasında önemli bir satışı tetikledi. Kripto meraklısı Carlos Miguel, X üzerinde dramatik fiyat düşüşünü gösteren bir grafik paylaştı. Garlinghouse, XRP grafiğinin SEC’in yatırımcıları nasıl “koruduğunu” gösterdiğini ima eden alaycı bir yorumla yanıt verdi. Sözleri, SEC’in XRP yatırımcılarına zarar verdiği ve ajansın belirtilen misyonuyla çeliştiği yönündeki görüşünü vurguluyor.

XRP Fiyatı Düştü! Ripple CEO’su SEC’i Suçladı: Oyun Değiştirici XRP

Ripple Davasında SEC İtiraz İle İlerliyor

SEC’in temyiz başvurusu, ajansın Temmuz 2023’te Ripple ve XRP lehine verilen kararın kusurlu olduğu ve yasayı yanlış yorumladığı inancından kaynaklanıyor. SEC özellikle Yargıç Analisa Torres’in Ripple’ın programlı XRP satışlarına ilişkin kararına itiraz ediyor. Cuma günü SEC, İkinci Devre’nin PACER sistemine kaydedilen İkinci Devre Temyiz Mahkemesi’ne resmi olarak temyiz başvurusunu yaptı. Hukuk yorumcuları, SEC’in XRP’nin kendisinin bir menkul kıymet olmadığı kararına itiraz etmediğini ve edemeyeceğini vurguluyor. Kurum, kararın bu yönünü kabul ediyor. Buna rağmen SEC’in temyize gitme kararı XRP’nin fiyatını olumsuz etkiliyor.

XRP Fiyatı Düştü! Ripple CEO’su SEC’i Suçladı: Oyun Değiştirici XRP

XRP’yi Oyun Değiştirici Yapan Nedir?

Piyasa analistlerinin son yorumlarından da anlaşılacağı üzere, Ripple fiyatında yükseliş beklentileri hakim. Örneğin, kripto piyasasında popüler bir figür olan BitBoy, kısa süre önce Bitwise’ın XRP ETF için başvuruda bulunmasını övdü. Yazısında, piyasanın uzun süredir beklediği kripto için bunun bir “oyun değiştirici” olduğunu söyledi.

XRP Oyun Değiştirici Olacak!

Ayrıca, yatırımcılardan kayda değer bir ilgi gören “boğa koşusu” için en iyi altcoin seçimini paylaştı. “Bazen en iyi hareket seçimlerinizi yeniden karıştırmaktır” diyerek en iyi seçimlerinin listesini güncelledi. Ayrıca, Ripple (XRP)’yi listedeki ilk veya en iyi kripto para olarak tuttu. BitBoy, kriptonun “dünya bankacılığına hükmetmeye hazır olduğunu” ileri sürdü. Ayrıca, XRP ETF’nin onaylanması ve Ripple’ın bir halka arz planıyla devam etmesi durumunda, kriptonun bu döngünün en üst noktasında kalmasına yardımcı olacağını belirtti. Bu arada, bu yükseliş görünümü, özellikle Bitwise’ın ETF başvurusunun ardından piyasada iyimserliğe yol açtı. Ancak, Ripple davasındaki en son SEC temyizi, yasal savaşı yakından takip eden yatırımcıları gergin tuttu.

SEC’in Ripple davasındaki temyiz kararı XRP fiyatını düşürmüş olsa da, bazı uzmanlar XRP’nin bu döngüde oyun değiştirici olacağına inanıyor. XRP ETF’nin onaylanması ve Ripple’ın bir halka arz planıyla devam etmesi durumunda, kripto bu döngünün en üst noktasında kalabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir