USD34,10
EURO38,09
JPY0,238400
RUB0,369600
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
GR. ALTIN2.875,16
BTC62.927,85
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Yapay Zeka Token’ları %70’e Vararak Patladı! Nvidia Kazançları Piyasayı Ateşliyor

Yapay Zeka Token’ları %70’e Vararak Patladı! Nvidia Kazançları Piyasayı Ateşliyor

Yapay Zeka Token’ları ’e Vararak Patladı! Nvidia Kazançları Piyasayı Ateşliyor
Yapay Zeka Token’ları %70’e Vararak Patladı! Nvidia Kazançları Piyasayı Ateşliyor
service

Yapay zeka odaklı kripto varlıklar, Nvidia’nın 2. çeyrek kazanç raporunun yayınlanmasının öncesinde geçen hafta önemli bir yükseliş gösterdi. Near Protocol, Artificial Superintelligence Alliance (FET), Bittensor (TAO) ve Render (RENDER) gibi yapay zeka token’ları, geçen hafta daha geniş kripto pazarını geride bırakarak önemli kazançlar elde etti.

Yapay Zeka Alanında Neler Oluyor?


Layer-1 ağı Near’ın yerel token’ı geçen hafta %35 artış göstererek 25 Ağustos’ta dört haftalık zirve olan 5,20 dolara ulaştı. Fetch.ai, Ocean Protocol ve SingularityNET konsorsiyumu olan Artificial Superintelligence Alliance, daha da büyük kazançlar elde etti ve FET’i bir haftada neredeyse %70 artırarak 26 Ağustos’ta 1,39 dolara ulaştı.
Yapay Zeka Token’ları ’e Vararak Patladı! Nvidia Kazançları Piyasayı Ateşliyor

Yapay Zeka Token’ları Patladı! Nvidia Kazançları Piyasayı Ateşliyor


Blockchain veri analiz platformu Lookonchain, büyük kazançları gözlemledi ve 26 Ağustos’ta X’te yayınladığı bir gönderide FET’e göre garip balina işlem davranışına dikkat çekti. Bir balinanın daha düşük bir fiyattan sattığına pişman olmuş gibi göründüğünü ve ardından 25 Ağustos’ta 1,33 dolarlık daha yüksek bir fiyattan Binance’den 1,79 milyon FET token’ı geri satın almak için 2,38 milyon USDT harcadığını belirtti.
Yapay Zeka Token’ları ’e Vararak Patladı! Nvidia Kazançları Piyasayı Ateşliyor

Nvidia Kazanç Raporuna Dikkat Çekiliyor


Yazı yazıldığı sırada daha iyi performans gösteren diğer AI tabanlı kripto varlıklar arasında Bittensor da yer alıyor. Geçtiğimiz hafta token %26 değer kazandı ve TAO 26 Ağustos’ta 350 dolara ulaştı. CoinGecko’ya göre Render ayrıca son yedi günde yaklaşık %40 artarak 26 Ağustos’ta 6,45 dolara çıktı.

Nvidia Kazançları Piyasayı Ateşliyor


AI ile ilgili varlıklarda yaşanan artış, piyasaların yılın en önemli teknoloji firması kazanç raporlarından birine hazırlanmasıyla birlikte geldi. Nvidia 28 Ağustos günü ikinci çeyrek sonuçlarını açıklayacak. Wall Street’in en etkili teknoloji boğalarından biri olan Wedbush Securities’den Dan Ives, 23 Ağustos’ta Fortune’a bunun yılların en önemli teknoloji kazancı olduğunu söyledi.

Nvidia Kazançları Piyasayı Ateşliyor


Teknoloji boğa piyasasının son yıllarda ortaya çıkan çok sayıda AI sohbet robotuna güç sağlamak için ihtiyaç duyulan yeni veri merkezi kapasitesine olan talep tarafından yönlendirildiğine inanıyor. Ives, 22 Ağustos tarihli bir notta şunları yazdı:“Dünyada AI Devrimi’nin temeli olan bir şirket var ve o da Nvidia.” Nvidia’nın geliri 2023’ün 4. çeyreğine göre 1. çeyrekte %18 arttı ve bir yıl öncesinin aynı dönemine göre %262 arttı. Nvidia hissesi (NVDA) son 12 ayda tam %180 oranında yükseliş yaşadı ve Haziran ortasında 135 dolarlık tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Yapay zeka token’larının artış göstermesi ve Nvidia’nın kazanç raporuna olan ilgi, kripto piyasasının gelecekte yapay zeka odaklı projeler için önemli bir merkez haline gelebileceğini gösteriyor. Ancak yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı ve kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir