USD34,18
EURO38,23
JPY0,236900
RUB0,369000
GBP45,89
EURO/USD1,12
BIST9.829,19
GR. ALTIN2.936,18
BTC65.028,98
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Yellen: ABD Ekonomisi ‘Yumuşak İniş’ Yolunda, Ama Konut Maliyetleri Düşmeli

Yellen: ABD Ekonomisi ‘Yumuşak İniş’ Yolunda, Ama Konut Maliyetleri Düşmeli

Yellen: ABD Ekonomisi 'Yumuşak İniş' Yolunda, Ama Konut Maliyetleri Düşmeli
Yellen: ABD Ekonomisi 'Yumuşak İniş' Yolunda, Ama Konut Maliyetleri Düşmeli
service

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, ABD ekonomisinin ‘yumuşak iniş’ sürecine girdiğini belirtti. İşgücü piyasası ve enflasyon verilerinin bu durumu gösterdiğini vurgulayan Yellen, büyümenin sürdürülmesiyle birlikte enflasyonun da kontrol altına alınmasının mümkün olduğunu, ancak bunun için konut maliyetlerinin düşürülmesinin kritik önem taşıdığını ifade etti.

Yellen: ‘Yumuşak İniş’ Gerçekleştiğini Gösteren Veriler Var

Yellen, Fed’in politika faizinin nötr seviyeye doğru gerilemeye devam edeceğini, güçlü bir işgücü piyasasını korurken enflasyonun düşürülebileceğini söyledi. Konut maliyetlerinin düşmesi için de çeşitli nedenler olduğunu belirtti. Yellen, Biden yönetiminin bütçe açıklarını azaltma politikalarıyla faiz maliyetlerinin zaman içinde yönetilebilir seviyelerde tutulmasının önemine vurgu yaptı.

Yellen: ABD Ekonomisi 'Yumuşak İniş' Yolunda, Ama Konut Maliyetleri Düşmeli

Konut Maliyetleri Düşmesi Enflasyonla Mücadelede Kritik

Konut maliyetlerinin düşmesinin enflasyonla mücadelede kritik bir rol oynadığını ifade eden Yellen, bu alanda atılacak adımların ekonomi üzerinde olumlu etkiler yaratacağını savundu. Ancak, büyümenin sürdürülebilirliği açısından yatırımların da devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Yellen: ABD Ekonomisi 'Yumuşak İniş' Yolunda, Ama Konut Maliyetleri Düşmeli

ABD Finansal Sisteminin İstikrarı

Yellen, bankaların iyi sermayelendirilmiş olduğunu, ancak 2023 yılında sigortasız mevduatlar nedeniyle yaşanan finansal türbülansın bazı bankalarda mevduat kaçışına yol açtığını belirtti. Bankaların likidite erişimini güçlendirme ve özellikle sigortasız mevduatı bulunan bankalar için Fed’in iskonto penceresine nasıl erişileceği konusunda ciddi çalışmalar yapıldığını kaydetti.

Yellen, ABD ekonomisinin ‘yumuşak iniş’ yolunda olduğunu belirterek, büyümenin sürdürülmesiyle birlikte enflasyonun da kontrol altına alınmasının mümkün olduğunu ancak bunun için konut maliyetlerinin düşürülmesinin kritik önem taşıdığını vurguladı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir