USD34,18
EURO37,02
JPY0,228700
RUB0,351500
GBP44,61
EURO/USD1,08
BIST9.002,34
GR. ALTIN2.960,05
BTC67.298,54
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Yellen: Tarife Uygulanması ‘Son Derece Yanlış’

Yellen: Tarife Uygulanması ‘Son Derece Yanlış’

Yellen: Tarife Uygulanması 'Son Derece Yanlış'
Yellen: Tarife Uygulanması 'Son Derece Yanlış'
service

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, ticarette yüksek tarifelerin uygulama yaklaşımının ‘son derece yanlış’ olduğunu belirterek, küresel ekonomiyi güçlendirmek için birlik çağrısı yaptı. Yellen, Dış İlişkiler Konseyi tarafından düzenlenen etkinlikte, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin uluslararası ekonomi politikasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ABD’nin Güçlü Ekonomisi Küresel Etki

Yellen, ABD’nin güçlü ekonomik performansının küresel ekonomiyi güçlendirmeye yardımcı olduğunu belirterek, ancak ekonomiler arasındaki ilerlemenin dengesiz olmaya devam ettiğini söyledi. Bu dengesizlikleri gidermek için, küresel büyümeyi destekleyen, finansal istikrarı koruyan ve ekonomik istikrarsızlığı önleyen politikaların teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı.

Yellen: Tarife Uygulanması 'Son Derece Yanlış'

Küresel Ekonomide Birlik Çağrısı

Yellen, ABD’nin ekonomik refahının da büyüyen ve güvenli bir küresel ekonomiye bağlı olduğuna inandıklarını belirtti. Ticarette yüksek tarifelerin uygulama yaklaşımının yanlış olduğunu ifade eden Yellen, bu yaklaşımın küresel ticaretin önünde engel oluşturduğunu ve küresel büyümeyi yavaşlattığını söyledi.

Yellen, uluslararası iş birliği ve uyumun, küresel ekonominin karşı karşıya olduğu zorluklara karşı en etkili çözüm olduğunu vurguladı. Ticarette yüksek tarifelerin uygulama yaklaşımının yanlış olduğunu bir kez daha belirten Yellen, küresel büyümeyi destekleyen politikalara ve kurumlara yatırım yapılması gerektiğini söyledi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir