USD34,26
EURO36,97
JPY0,224700
RUB0,354100
GBP44,50
EURO/USD1,08
BIST8.759,72
GR. ALTIN3.030,03
BTC66.617,10
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. Yeşil Hidrojende Küresel Liderlik Zor Değil

Yeşil Hidrojende Küresel Liderlik Zor Değil

Yeşil Hidrojende Küresel Liderlik Zor Değil
Yeşil Hidrojende Küresel Liderlik Zor Değil
service

CW Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan, enerjiye ulaşmada güneş ve yeşil hidrojenin geleceğin enerji kaynaklarından olacağını söyledi. Yeşil hidrojende küresel liderliğin zor olmadığını söyleyen Sarvan, Türkiye’nin bu alanda daha fazla yol alması gerektiğine dikkat çekti.

## 2024’te Temiz Hidrojen Yatırımları 7 Kat Arttı

Dünya genelinde hidrojen enerji pazarının son yıllarda önemli gelişmeler kaydettiğini ve büyük yatırımlar aldığını belirten Sarvan, “2024 itibarıyla temiz hidrojen projelerine yapılan yatırım 2020’de 10 milyar dolarken 75 milyar dolara yükselerek yedi kat arttı. Şu anda hidrojen değeri zincirinde 1.500’den fazla proje bulunuyor. Bu projeler, hidrojen üretiminden altyapı geliştirilmesine kadar farklı alanlarda faaliyet gösteriyor” dedi.

Yeşil Hidrojende Küresel Liderlik Zor Değil

## Güneş ve Yeşil Hidrojen: Temiz Enerjinin Geleceği

Hidrojen ve güneş enerjisinin fosil yakıtların yol açtığı çevresel sorunlara bir çözüm olarak öne çıktığını ifade eden Sarvan, hidrojenin yakıt hücresinde yanma sırasında yalnızca su buharı açığa çıkardığını ve buna bağlı olarak karbon emisyonlarını sıfıra indirme potansiyeli ile temiz enerji hedeflerine ulaşmada büyük bir avantaj sağladığını söyledi.

Yeşil Hidrojende Küresel Liderlik Zor Değil

## Türkiye’nin Yeşil Hidrojen Potansiyeli

Özellikle yeşil hidrojenin diğer hidrojen kaynaklarına kıyasla çevresel açıdan daha sürdürülebilir bir seçenek olduğunu dile getiren Sarvan, bu konuda AB’nin ciddi yatırımları olduğunu kaydetti. Sarvan, Türkiye’nin bu alanda daha fazla yol alması gerektiğine dikkat çekerek, “Ülkemiz hidrojen konusunda önemli potansiyele sahip. Bu potansiyelin üzerine gidilmesi gerekiyor. Bu nedenle yenilenebilir enerji alt yapısını daha fazla geliştirmeye ihtiyacımız var” dedi.

Yeşil Hidrojende Küresel Liderlik Zor Değil

## CW Enerji, Yeşil Hidrojen Teknolojilerine Yatırım Yapıyor

Karbonsuz bir enerji geleceği yaratma yolunda hidrojen teknolojilerinin geliştirilmesi gerektiğinin altını çizen Sarvan, özellikle güneş ve rüzgâr gibi enerji kaynaklarından elde edilen enerjinin depolanması ve gerektiğinde kullanılmasına olanak tanıyan yeşil hidrojen enerjisinin enerji depolama çözümleri açısından da büyük bir fırsat sunduğunu söyledi.

Yeşil Hidrojende Küresel Liderlik Zor Değil

CW Enerji olarak yeşil hidrojen üretimi ve depolama sistemleri üzerine yakından ilgilendiklerini ifade eden Sarvan, yenilenebilir enerjinin her alanında olduğu gibi yeşil hidrojen üretimi ve depolama sistemleri konusunda da aktif ve bilimsel çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Sarvan, “Gelecek güneş enerjisi ve hidrojende” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir