USD34,25
EURO37,14
JPY0,228900
RUB0,355000
GBP44,56
EURO/USD1,08
BIST8.654,39
GR. ALTIN3.003,09
BTC67.073,69
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. Zorlu Enerji CEO’sundan Halka Arz Açıklaması

Zorlu Enerji CEO’sundan Halka Arz Açıklaması

Zorlu Enerji CEO'sundan Halka Arz Açıklaması
Zorlu Enerji CEO'sundan Halka Arz Açıklaması
service

Zorlu Enerji CEO’su İbrahim Sinan Ak, BloombergHT’ye verdiği röportajda şirketin gelecek planları ve yatırımları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Zorlu Enerji hisseleri ve halka arz planları ile ilgili değerlendirmeler yatırımcıların dikkatini çekti.

Zorlu Enerji Hisse Haberleri

Sağlıklı bir bilançoya doğru gittiklerini belirten Ak, Eurobond ihracıyla yeni yatırımların önünün açıldığını ifade etti. Şirket, yatırımlar için gereken sermayeyi sağlamak amacıyla Zorlu Yenilenebilir Enerji halka arzını tekrar gündeme alabileceklerini belirtti. Ancak şu an için tahvil piyasasına öncelik verme kararı aldıklarını ve Zorlu Yenilenebilir halka arzının önümüzdeki yıla ertelendiğini söyledi. Ak, halka arzın ilerleyen süreçte gerçekleşip gerçekleşmeyeceğinin zamanla belli olacağını da sözlerine ekledi.

Zorlu Enerji CEO'sundan Halka Arz Açıklaması

Eurobond İhracı ve Jeotermal Yatırımları

Eurobond ihracında hedeflerinin faiz oranlarından ziyade toplam tutar olduğunu vurgulayan Ak, jeotermal enerji alanındaki planları hakkında da bilgi verdi. Şu anda 305 MW olan jeotermal kapasitelerini, açılacak yeni kuyularla birlikte 600-700 MW seviyesine çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Tahvil ihracı sayesinde mevcut kredilerin uzun vadeye yayılacağını ve kısa vadede nakit akışında bir sorun yaşanmayacağını da sözlerine ekledi.

Zorlu Enerji CEO'sundan Halka Arz Açıklaması

Zorlu Enerji CEO’su İbrahim Sinan Ak’ın açıklamaları, şirketin gelecek planları ve yatırım stratejileri hakkında önemli bilgiler sunuyor. Eurobond ihracı ve olası halka arz planları, şirketin büyüme hedefleri doğrultusunda attığı önemli adımlar olarak değerlendiriliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir